Смерть не обов’язково має травмувати: авторка «Зовсім не страшної книги» — про вміння прощатися

Цю книгу називають книгою-«ліхтариком», книгою-опорою. Їй уже півтора року, і нещодавно вийшла її російськомовна та аудіоверсії. Написала «Зовсім не страшну книгу про життя, смерть і все, що поміж ними» Анастасія Леухіна, голова громадської організації «Горизонталі».

У книзі йдеться про найважливіші для пацієнта моменти — як навчитися жити з поганими новинами, як учитися дбати про себе та бути тут і зараз (і це стосується не лише пацієнта, а і його рідних). Там є рекомендації, як говорити з пацієнтом, як організувати домашній догляд за тяжкохворим, які бувають види знеболювання та як отримати опіоїдні препарати, що робити в разі смерті рідної людини вдома та як пережити цей тяжкий період. А ще у книзі багато теплих і світлих історій; власними ділиться й авторка Настя Леухіна.

Ведуча подкасту Яна Сєдова та її гостя також говорять про скінченність життя, про смерть, і про те, що в нашій культурі про неї не заведено говорити. Смерть і похорон сприймаються як щось, сповнене лише болем і трагізмом, за якими втрачається момент світлого прощання з рідною людиною.

Придбати видання можна у книжкових онлайн-магазинах або за посиланням.

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*